Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΜΗΔΕΙΑ (…του Μποστ βεβαίως, βεβαίως)!!!

6 Αυγούστου 2015


Πέμπτη της Μεταμόρφωσης στις 6 του Αυγούστου,
εβράδιασε για τα καλά στην πόλη της Καρύστου.
Κόσμος πολύς μαζεύτηκε στης πόλης το σχολείο,
το 1ο το Δημοτικό, στολίδι και μνημείο.

Καρέκλες σκληρές και άβολες, της πλάτης μας μαρτύριο
δεν το αξίζαμε γιατρέ τέτοιο βασανιστήριο.
Μήπως μας ετιμώραγε ο μέγας Τραγωδός
Που απόψε προτιμήσαμε τη ΜΗΔΕΙΑ του ΜΠΟΣΤ;

Και για να τελειώνουμε εδώ με τη στιχοποιία, μιας και δεν το κατέχω το σπορ, η βραδιά ήταν άκρως ψυχαγωγική, με την έννοια που έχει ο όρος κυριολεκτικά αλλά και όπως έχει καθιερωθεί στις μέρες μας.


Ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ έχει πλούσια παράδοση και παραγωγή σε όλα του τα τμήματα. Και αν το τεράστιο σε μέγεθος και ποιότητα χορευτικό του είναι το πιο φαντασμαγορικό, το θεατρικό του, ενηλίκων και παιδικό-εφηβικό, είναι εξαιρετικά ποιοτικό και όσο περνάνε τα χρόνια δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από επαγγελματικές παραγωγές.

Έτσι και με τη ΜΗΔΕΙΑ. Όχι αυτή του Ευριπίδη αλλά αυτή του «αιρετικού», του «βλάσφημου» του Μποστ.
Ο Μποστ παίρνει τη Μήδεια και την «ξεσχίζει» δημιουργώντας μια Μήδεια του σήμερα. Θα έλεγα μια Μήδεια-Ελλάδα που αναθεματίζει όλους αυτούς που εμπιστεύτηκε γύρω της.
Την πήραν και τα παιδιά των Ανεμοπυλών και τη φέρανε στα μέτρα της σημερινής κατάστασης και έλεγες πως γράφτηκε σήμερα (!!!). 
Το βυζαντινότροπο σκηνικό προδιέθετε πολύ όμορφα πριν την έναρξη της παράστασης που άρχισε και τελείωσε ΥΠΕΡΟΧΑ. Όλοι οι συντελεστές εξαιρετικοί. Και αυτοί που φάνηκαν επί σκηνής αλλά και αυτοί που πρόσφεραν τα μέγιστα χωρίς να φαίνονται όπως ο Παναγιώτης Σερεφίδης στη Σκηνοθεσία, στο Τραγούδι η Εύα Βασιλοπούλου, στο Χορό η Σέβη Κρίσιλια, στο Μακιγιάζ η Θεώνη Σταμπέλου. και στο Σκηνικό ο Βέλης Μπούρδος. Η καταπληκτική μουσική του σχετικά πρόσφατα χαμένου συνθέτη Βασίλη Δημητρίου ολοκλήρωνε το σύνολο.
Οι ηθοποιοί που φέρανε σε πέρας το έργο επί σκηνής (όλοι ένας κι ένας) ήταν (τυχαία η σειρά):
Ο Χορός: Δήμητρα Σύρμα (κορυφαία και Εξάγγελος), Φόνη Κωστάρου, Σοφία Σταμπέλου, Μαρία Κρίσιλια, Βαρβάρα Πολίτη και Σέβη Κρίσιλια (η χορογράφος)
Τροφός: Σταμάτης Μπαλτάς
Μοναχή: Αναστασία Αραπάκη
Ιάσων: Αλέξανδρος Σφυρίδης
Ευριπίδης: Γιώργος Μπινιάρης
Ψαράς: Χρήστος Χονδρονάστας
Μοναχός: Πάνος Καρακίζος
Οιδίπους: Πέτρος Κρίσιλιας και Αντιγόνη: Πέγκυ Γουλανδρή
Άφησα για το τέλος τη Σοφία Κακαβογιάννη που στο ρόλο της Μήδειας ανταποκρίθηκε σα να ήταν μια γνήσια επαγγελματίας εκτοξεύοντας το ρόλο και την παράσταση από ερασιτεχνικό σε «επαγγελματικό» επίπεδο.

Έχω γράψει και σε άλλη ανάρτηση πως οι φετινές εκδηλώσεις είναι άλλου, πολύ πιο ψηλού επιπέδου. Θα έλεγα πως η κορυφή όλων (όσων παρακολούθησα) ήταν η ΜΗΔΕΙΑ! Πάντα τέτοια και εύχομαι από καρδιάς σε όλους να μας χαρίζουν δουλειές σαν την φετινή και ακόμα καλύτερες.
Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού!!


Περισσότερες φωτογραφίες:


Ένα μικρό απόσπασμα σε βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...