Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τρεις μέρες στην Κύπρο για ένα συνέδριο

15-17 Μαρτίου 2000

 

«ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ UNESCO (ASPNET)
Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) ιδρύθηκε το 1953 και είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο σε 177 χώρες με 8.000 περίπου εκπαιδευτικά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένων νηπιαγωγείων, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και ινστιτούτων επιμόρφωσης καθηγητών), τα οποία εργάζονται για την υποστήριξη της ποιοτικής εκπαίδευσης στην πράξη. Εντάσσεται στο μεγαλύτερο Πρόγραμμα της UNESCO «Εκπαίδευση για Όλους (EFA)» . (Από το http://www.unesco-hellas.gr/gr/3_2_2.htm


Το σχολείο που δούλευα ήταν ένα από αυτά τα σχολεία. Το 2000 επιλέχθηκε από το ΥΠΕΠΘ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ΚΓ' Παγκύπριο συμπόσιο εταιρικών σχολείων UNESCO που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 16 και 17 Μαρτίου 2000. Θέμα του ήταν «η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ».Η αντιπροσωπία αποτελούνταν από 5 μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και 2 συνοδούς καθηγητές.

Τετάρτη 15 Μαρτίου
Φύγαμε από την Αθήνα με την Ολυμπιακή και νωρίς το μεσημέρι, μετά από μια σύντομη και ήσυχη πτήση, προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο Γραμματέας των Κυπριακών εταιρικών σχολείων UNESCO μας υποδέχτηκε και φρόντισε για την μετάβαση μας στο ξενοδοχείο στη Λεμεσό. Τακτοποιηθήκαμε και μιας και η μέρα ήταν ελεύθερη και δική μας ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε την πόλη. Κατεβήκαμε λοιπόν προς τη θάλασσα. Το πρώτο αξίοθέατο της πόλης εκεί είναι βέβαια το μεσαιωνικό της κάστρο. Μικρό, όμορφο και σε πολύ καλή κατάσταση, στεγάζει ένα μουσείο Μεσαιωνικής τέχνης και Ιστορίας, το οποίο και επισκεφθήκαμε. Πλούσιο σε ενδιαφέροντα εκθέματα και πολύ καλοφτιαγμένο αποτελεί ένα πραγματικό πανόραμα της μεσαιωνικής Κύπρου.

Στην ταράτσα του κτιρίου βγάλαμε μερικές φωτογραφίες με φόντο τα κτίρια της πόλης και κατεβήκαμε για τη συνέχεια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...