Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τριζόνια


(Δύο μικρές μας φίλες, η Ιωάννα, μαθήτριά μου της Α΄ Γυμνασίου και η αδελφή της Κατερίνα, πρώην μαθήτριά μου, στην Α΄ Λυκείου σήμερα, θελήσανε με ένα μικρό κείμενο και λίγες φωτογραφίες να παρουσιάσουνε  τον τόπο από όπου κατάγονται, τον τόπο που αγαπάνε και που παραθερίζουνε. Το νησί Τριζόνια του νομού Φωκίδας, στον Κορινθιακό κόλπο. Τις ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκαν την παρουσίασή τους και ελπίζω να την απολαύσετε όπως την απόλαυσα κι εγώ και με έκανε να θέλω να πάω στο νησάκι αυτό μιας και δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα.)


Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό κατοικήσιμο νησί του Κορινθιακού; Τα Τριζόνια!!
Βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο, απέναντι από το Αίγιο, κοντά όμως στο νομό Φωκίδας, στον οποίο ανήκει. Είναι ένα μικρό νησί με λίγο πληθυσμό αλλά με πολύ τουρισμό. Καθαρός αέρας, πράσινο, ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, λιμάνι και πολλά μέρη να εξερευνήσεις είναι γεμάτο το νησί. Χωρίς αυτοκίνητα και χωρίς καυσαέριο, κάνεις άνετα τη βόλτα σου. Αφήνεις το αυτοκίνητο απέναντι στα Χάνια και περνάς με μια μικρή βάρκα. Οι ακρογιαλιές του κάνουν το νησί πιο δροσερό και ομορφότερο. Για να μείνει κανείς και να ξεκουραστεί έχει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα την θάλασσα.
Αυτό είναι το νησί που περνούσα και περνώ τα καλοκαίρια μου. Έτσι γι αυτό το νησί νοιώθω αγάπη και δεν θέλω να το αποχωριστώ. Είναι ένα όμορφο μέρος που μπορείς να χαλαρώσεις και να περάσεις ήρεμες διακοπές!! 


Κείμενο: Ιωάννα Ξ.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Ξ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...