Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

2011, Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού!!


13 Φεβρουαρίου 2011

Φεβρουάριος του 2011 και βρίσκομαι στο Ελληνικό. Πρέπει να αφήσω τη γυναίκα μου σε μια δουλειά και να γυρίσω να την πάρω σε λιγότερο από 2 ώρες. Έτσι, αντί να γυρίσω σπίτι σπάω το κεφάλι μου που να περάσω αυτόν τον χρόνο. Παίρνω το δρόμο που περνάει μπροστά από την παλιά Αμερικάνικη Βάση και μετά από αρκετά ζιγκ-ζαγκ έφτασα στο πάλαι ποτέ κραταιό Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Έ ρε αναμνήσεις. Αναχωρήσεις για τα πρώτα μου ταξίδια στο εξωτερικό και αντίστοιχες αφίξεις, υποδοχή και αποχαιρετισμός ξένων φίλων. Και τώρα η εγκατάλειψη και η μιζέρια.
Τα μόνα που πετούν σήμερα είναι τα πουλιά και τα μοντέλα των αεροσκαφών μιας ομάδας αερομοντελιστών που επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία σε έναν από τους χώρους στάθμευσης.
Στον δίπλα κάποιοι άλλοι κάνουν αγώνες F1 με τα δικά τους μοντέλα. Στον τρίτο αλλά και στους έρημους γενικά δρόμους του χώρου γίνονται μαθήματα οδήγησης από μπαμπάδες στα βλαστάρια τους, συζύγους στις γυναίκες τους και νεαρούς στους φίλους και τις φίλες τους. Στον τέταρτο ένας «βαρεμένος» με μια «μπέμπα» κάνει τετακέ.
Άφησα το αυτοκίνητο, φόρεσα ένα καπέλο γιατί ο ήλιος βάραγε και με τη φωτογραφική μηχανή ξεκίνησα για μια βόλτα στους εξωτερικούς χώρους του παλιού μας αεροδρομίου.
Έκανα τη βόλτα μου, έβγαλα πολλές φωτογραφίες και κυρίως προβληματίστηκα με το μέλλον αυτού του χώρου που θα μπορούσε να έδινε μια πραγματικά σπουδαία ανάσα στην πρωτεύουσα. Μια πρωτεύουσα που όσο καμιά άλλη της Ευρώπης έχει τόσο ανάγκη από ελεύθερους χώρους.

 Περισσότερες φωτογραφίες: https://picasaweb.google.com/dimoshellas2/2011ExAthensAirport1322011#





1 σχόλιο:

  1. Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥ- ΑΡΓΟ- ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 90 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...